U Labincima svečano proslavljen Sveti Ivan

U Labincima svečano proslavljen Sveti Ivan

U četvrtak, 24.6.2021. u Labincima je, nakon crkvene proslave  Svetog Ivana sa svečanom misom i domjenkom, u večernjim satima  na rukometnom igralištu održana i svjetovna proslava.
U kratkom kulturno umjetničkom  programu su sudjelovale sve aktivne grupe Zajednice Talijana Labinci koja je, zajedno sa Općinom Kaštelir-Labinci, tradicionalni organizator ovog događaja.
Na stolovima  je priređena izložba radova polaznica tečajeva  dekorativnih tehnika održanog u Zajednici Talijana Labinci pod vodstvom Ester Diklić. Tečajevi su se u proteklom razdoblju održavali na različite dopuštene načine, individualno, preko aplikacija ili u manjim grupama. Izloženi su radovi vrijednih polaznica, a to su:  Nevenka Kocijančić, Mariza Jugovac, Nadia Radoš, Lili Grebac i Maria Mendizza. 
Prva na programu bila je plesna skupina djevojčica koje vježbaju moderni ples u Zajednici Talijana Labinci pod vodstvom Tanite Perčić. Od četrdesetak djevojčica koje inače redovito vježbaju u tri grupe po dobnim skupinama od 4 do 14 godina, ovaj put nastupila je samo jedna mješovita s obzirom da nije bilo mogućnosti priprema zbog epidemioloških mjera do pred par dana. Djevojčice su otplesale koreografiju Tanite Perčić i Chiare Sirotić „Can't stop the feeling“
Od djevojčica koje inače vježbaju pjevanje pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić nastupile su Edina Kurtović i Paola Kovač Deklić.
Vokalna etno skupina Zajednice Talijana ''Nigrignanum'',  pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić,  zapjevala je nekoliko tradicionalnih popularnih pjesama  nakon čega je Malvazija band započela svoj  odlični večernji muzički program. Zbog pridržavanja preporučenih mjera od strane stožera, ove godine nije bilo plesanja.
Za sve prisutne dobavljeno je dovoljno hrane i pića, a zabava je u odličnoj atmosferi  brojnih mještana trajala do dozvoljenog termina..
E.D.