Filtriranje

VAŽNO - OBAVIJEST I OBJAŠNJENJE VEZANO UZ IZDAVANJE PROPUSNICA GRAĐANIMA

VAŽNO - OBAVIJEST I OBJAŠNJENJE VEZANO UZ IZDAVANJE PROPUSNICA GRAĐANIMA

Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Općine Kaštelir-Labinci-Castelliere-S.Domenica nadležan je za izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta, ili stalnog boravišta – iz točke II. e) - iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, a na temelju razloga kojeg građanka/in iznese.

 

Stožer civilne zaštite Općine Kaštelir-Labinci-Castelliere-S.Domenica izdaje propusnice na način da se ispuni obrazac zahtjeva (u prilogu) sa zatraženim podacima i razlogom korištenja u elektroničkom obliku i e-mailom poslati na adresu opckas-lab@pu.t-com.hr:

Skenirana i ovjerena propusnica će se dostaviti e-mailom na adresu pošiljatelja.

 

Zahtjev za izdavanja propusnice može se zatražiti i putem telefona 052/455-113 te će ga ispuniti dežurna službena osoba.

 

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8 do 12 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 12 sati bit će izdani sljedeći dan.

 

Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

 

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji te je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR PODRUČJA OPĆINE KAŠTELIR-LABINCI-CASTELLIERE-S.DOMENICA I PRIPADAJUĆIH NASELJA.

 

Rok trajanja propusnice može biti jednodnevni, ili višednevni - ovisno o razlogu izdavanja. Provedbu i nadzor provođenja mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, provode stožeri civilne zaštite gradova i općina i policija.

 

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima. Primjerak propusnice za poslodavce koji će ih izdavati djelatnicima preuzmite na linku http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=61229&j=CRO.

 

Ostale propusnice predviđene Odlukom izdaju odgovorne osobe u pravnim osobama, te izabrani liječnik obiteljske medicine.

 

 STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OPĆINE KAŠTELIR-LABINCI

CASTELLIERE-S.DOMENICA


Prilozeni dokumenti

  • 00. OBRAZAC - ZAHTJEV ZA PROPUSNICU SCZO Kaštelir -Labinci 30.03.2020.docx
    • 00. OBRAZAC - ZAHTJEV ZA PROPUSNICU SCZO Kaštelir -Labinci 30.03.2020.docx Download: