grb

Udruge građana

KUD KAŠTELIR LABINCI-SEKCIJA LIMENA GLAZBA
Okuplja sve zainteresirane za učenje i sviranje duhačkih instrumenata te organizira kulturne priredbe, smotre i manifestacije.

Kontakt osoba: Rudi Kocijančić 
Telefon: 098 2519 638
                
KUD KAŠTELIR LABINCI-SEKCIJA PLES I PJESMA
Okuplja ljubitelje muzike i plesa te radi na očuvanju tradicijske kulture. Organizira kulturne priredbe, smotre, natjecanja i manifestacije.

Kontakt osoba: Nevenka Kocijančić
Telefon: 098 95 33 556  

KUD KAŠTELIR LABINCI-SEKCIJA MAŠKARE
Okupljanje u svrhu promocije i održavanja tradicijskih maškara.
Kontakt osoba: Denis Tasić Telefon: 099 310 5659  
 
LOVAČKA UDRUGA ''FAZAN'' Kaštelir-Vižinada
Djelatnosti udruge su uzgoj i zaštita divljači; gospodarenje lovištem; razvijanje kinologije i lovnog streljaštva; upoznavanje sa suvremenim tekovinama lovne etike i prakse, nabavkom stručne literature, organiziranjem predavanja, seminara, savjetovanja, priredbi, posjeta lovačkom muzeju i izložbama i slično; širenje lovne kulture članova.
Kontakt osoba: Michael Tasić Telefon: 098 091 568 2109

UDRUGA MATICE UMIROVLJENIKA  Kaštelir-Labinci Kaštelir 113   
Dobrovoljna, nestranačka, humanitarna i neprofitna organizacija koja okuplja cca 100 umirovljenika naše općine a u svrhu druženja, uzajamnog pomaganja i boljeg informiranja članova o pravima i mogućnostima umirovljenika.
Kontakt osoba: Anđelo Pinčan Telefon : 098 166 9995  

ZAJEDNICA TALIJANA “SANTA DOMENICA” Labinci 8, Kaštelir
Zajednica organizira aktivnosti u cilju očuvanja, održavanja, promocije i razvitka uloge, položaja, subjektiviteta, integriteta i ustavno-pravne jednakosti i zaštite identiteta talijanske nacionalne zajednice. Zajednica broji oko 200 članova. U vlastitim prostorijama zajednica organizira razne aktivnosti te stručna predavanja na temu zdravlja, poljoprivrede i povijesti za svo građanstvo općine Kaštelir-Labinci.

Pri Zajednici djeluje i vokalna etno skupina ''Nigrignanum'' koju vodi prof.etnomuzikolog Branislav Ostojić.
Kontakt osoba: predsjednik Roberto Bravar  Telefon: 091 573 5035

DRUŠTVO GLJIVARA “ŽURDANA” Kaštelir
Okupljanje građana i širenje znanja iz oblasti gljivarstva i ljekovitog bilja putem predavanja,seminara, izložbi i kolokvija.
Kontakt osoba: Miro Praskalo Telefon 098 959 9407
www.zurdana.com  

POLJOPRIVREDNA UDRUGA "VITIS" Kaštelir-Labinci 
Udruga je osnovana 1996 godine i okuplja tridesetak članova. Aktivnosti udruge imaju za cilj prezentirati i zastupati poljoprivredne proizvođače općine na prigodnim manifestacijama u bližoj i daljoj okolici. Do sada je udruga učestvovala na desetak priznatih izložbi , a najznačajnije su bile: Oleum olivarum- Krasica, Vodnjan , Maslina-Split, Vinistra- Poreč itd.
                
Udruga “Vitis” je i sama organizator priznate regionalne izložbe vina i maslinovih ulja pod nazivom “Valentinovo” u Kašteliru. Ovogodišnja izložba okupila je i proizvođače ostalih domaćih proizvoda, a otvorio ju je istarski župan u novoj sportskoj dvorani Kaštelir. Pobjednici ove manifestacije za maslinova ulja sudjeluju u hrvatskom šampionatu ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Udruga koristi priliku da ,gdje god je to moguće, na manifestacijama kao npr. Gramperijada-Kaštelir, Zlatna sopela- Poreč i sl. turiste i građane upozna sa proizvodnjom vina,rakija,maslina,meda,lavande i drugih proizvoda naše općine. Udruga brine i o edukaciji poljoprivrednika pa se u okviru mogućnosti organiziraju predavanja i informativni razgovori sa stručnim osobama. Od dana osnivanja jedna od bitnih funkcija udruge je i nabava sadnog materijala za članove udruge.
 
Djelatnosti udruge su stvaranje neophodnih uvjeta za provođenje aktivnosti radi podizanja plantažnih nasada, razvoja stočarstva, uzgoja divljači, agroturizma, proizvodnje, dorade i finalizacije poljoprivrednih proizvoda, te proizvodnje sjemenskog materijala.  

Kontakt osoba: Obrad Kocijančić Telefon 098 980 7886