U Zajednici Talijana u Labincima proslavljen Dan žena

Već više godina Zajednica Talijana Labinci  slavi 8. ožujka, Međunarodni dan žena, na malo drugačiji i poseban način. Kako to nebi bila fešta sa uobičajenim programom, članice su odlučile ovom danu dati temu dana koja se svake godine mijenja. Osim članica zajednice, u pripremi sudjeluju i ostale žene iz lokalne zajednice.

Ovo je peta godina za redom da se proslava organizira na ovaj način i svaki put do sada fešte su bile vrlo uspješne i zanimljive. Počelo se sa čokoladom, zatim jabukama, ružama i kavom. Ovaj 8. ožujka proslavio se uz orahe, bademe i lješnjake pripremljenih na sijaset zanimljivih načina.

Program proslave Dana žena se održao u petak, 9. ožujka u Sali Zajednice Talijana u Labincima. U programu je sudjelovala  vokalna etno skupina ZT Labinci ''Nigrignanum'' pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić. Nastupile su i mlade pjevačice Anea Ružić, Demi Bravar i Lara Brizić  koje pjevaju pri ZT Labinci isto tako pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić.

Proslije kratkog muzičkog programa, kušale su se slastice i ostali proizvodi od oraha, badema i lješnjaka koje su žene pomno pripremile.

Druženje je nastavljeno u veseloj atmosferi, a svim ženama podijeljene su ruže.

Voditeljica programa zahvalila je svim ženama koje su pomogle u organizaciji i pripremi te svima čestitala Međunarodni dan žena.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art