Proslavljeno 50 godina rukometa u Kašteliru

Velika proslava naziva ''I ja sam igrao rukomet'' upriličena je u sportskoj dvorani u Kašteliru u subotu, 30.9.2017.  povodom 50 godina igranja rukometa. Okupile su se, na jednom mjestu, brojne muške i ženske ekipe rukometaša i rukometašica svih generacija.

Mrk 28. april i ŽRK Mladost Kaštelir, dostojno i emocionalno i uz veliki trud angažiranih entuzijasta,  vratili su brojne rukometaše nakratko u mlade dane, a mladima predočili kako je tada ovaj sport djelovao u mjestu.

U 16,00 sati odigrana je seniorska rukometna utakmica između MRK 28.april i ekipe Poreč 2 koju su domaćini uvjerljivo pobijedili.

Uslijedile su zatim redom utakmice mini rukometaša i mini rukometašica, mlađih kadeta, ženskih igračica raznih generacija protiv povijesne ženske ekipe koja je ostvarila najbolji plasman u 1 B ligi.

Na kraju je odigrana i utakmica veterana svih godišta i generacija.

Nakon odigranih utakmica, Ivan Bottezar otpjevao je rukometnu himnu čime je započela prezentacija  50 godina rukometa u Kašteliru.

Prilikom prezentacije, na ekranu su se izmjenjivale fotografije od ranih početaka pa sve do današnjih dana. Neki su se članovi prisjetil i zgoda nastalih u prvim počecima i time nasmijali brojnu publiku.

Skupu su se prilikom prezentacije, osim načelnika Općine Kaštelir-Labinci Enia Jugovca, obratili još i brojni gosti te prijatelji rukometa, prisjećajući se proteklog perioda, a snimku čestitke kaštelircima poslao je i Lino Červar te je ona emitirana publici.

Tajnik Rukometnog saveza Primorsko goranske Županije, Željko Milanović, pozdravio je prisutne i uručio predstavniku organizacionog odbora, Alfredu Cossettu, prigodan poklon.

Uručena su priznanja i zahvale zaslužnim pojedincima te dugogodišnjim trenerima, posthumno Josipu Rinaldisu, pokretaču i utemeljitelju kaštelirskog rukometa, koje je preuzela njegova supruga Milena Rinaldis.

Priznanje i zahvalu je dobio i dugogodišnji trener rukometašica ŽRK Mladost Kaštelir Ecio Legović.

NK Kaštelir-Labinci uručio je, za veliki trud u radu sa mladima na području sporta, priznanja sadašnjim, dugogodišnjim voditeljima muškog i ženskog rukometnog kluba Mirku Rinaldisu i Dadi Daliborki Mingon.

Proslava je nastavljena do kasno u noć uz muziku i druženje u šatorima ispred sportske dvorane.

Osim ove galerije fotografija, objavljujemo posebno još dva albuma fotografija. 

 

E.D. 

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art