Svečana inauguracija budućeg pogona za preradu proizvoda ribarstva i akvakulture

Danas se u poslovnoj zoni Općine Kaštelir-Labinci održala svečana inauguracija budućeg pogona za preradu proizvoda ribarstva i akvakulture. Inauguraciji su prisustvovali pomoćnik ministra poljoprivrede RH Ante Mišura sa suradnicima, Istarski župan Valter Flego sa suradnicima, Milan Antolović - pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije sa suradnicima, načelnik općine Kaštelir-Labinci Enio Jugovac sa suradnicima, predsjednik Ribarske zadruge Istra – Michael Tasić, ribari- članovi zadruge i ostali gosti.  

Objekt je financiran iz više izvora i u dvije faze. U prvoj, ranijoj fazi, ulaganje je bilo oko 5 miliona kuna i osim Ribarske zadruge Istra svoj doprinos dali su Županija istarska te gradovi i općine.

U drugoj fazi vrijednost je oko 9 miliona kuna, a operacija se sufinancirala sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. Mjera IV 4. ''Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture'' sa  5.450.355,63 kn te sredstvima RH sa 1.362.588,91 kn.

Svekupna vrijednost objekta sa opremom je 14 miliona kuna. U kratkom vremenu, nakon ishodovanja dokumentacije o tehničkom pregledu te odobrenja od uprave veterinarstva,  očekuje se puštanje objekta u pogon. U početku bi pogon zapošljavao desetak djelatnika dok bi kasnije dostigao ukupni broj od 25 zaposlenika izjavio je Michael Tasić, predsjednik Ribarske zadruge Istra.

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art