U Labincima svečano proslavljen Sveti Ivan, zaštitinik mjesta

U subotu, 24.lipnja 2017. svečano je proslavljen dan zaštitnika mjesta Labinci, Sveti Ivan Krstitelj.

Tradicionalno, vjernici su svečanom misom i procesijom kroz mjesto započeli slavlje. Navečer je, u organizaciji Zajednice Talijana Labinci i Općine Kaštelir-Labinci, održana pučka fešta sa gastronomskom ponudom za sve prisutne.

U kulturno umjetničkom programu predstavile su se sve grupe koje djeluju pri Zajednici Talijana Labinci.

Plesnim koreografijama koje je osmislila voditeljica Tanita Perčić, nastupile su dvije grupe djevojčica koje pohađaju radionice modernog plesa. Mlađa grupa odplesala je koreografiju Happy piano, a starija koreografiju Dear future husband.

Poslije mladih plesačica nastupili su gosti iz susjedne Zajednice Talijana Višnjan, mješoviti zbor Arpa pod vodstvom Marka Ritoše.

Minipjevačice koje vježbaju solo pjevanje uz voditeljicu Dianu Bernobić Sirotić nastupile su po slijedećem redoslijedu:

Demi Bravar – La partita di pallone

Anea Ružić – Non ho l'eta

Lara Brizić – Non c'e

Vokalna etno skupina Nigrignanum pod vostvom Diane Bernobić Sirotić izvela je nekoliko popularnih pjesama nakon čega su prisutni pozvani da pogledaju izložbu radova nastalih ovog proljeća na radionici dekorativnih tehnika u ZT Labinci. Tečaj je vodila Ester Diklić, a polaznice su realizirale zidne satove, kuhinjske oglasne ploče, škrinjice s efektom bakra i čipke, 15 cm veliko uskršnje jaje te  decoupage na slikarskom platnu. Osim toga izložene su i reciklirane, uređene kutije za jaja od kartona nastale na besplatnoj radionici koju je Zajednica Talijana za vrijeme Uskršnjih praznika organizirala za žene s područja općine Kaštelir-Labinci.  

Za dobar štimung, muziku i ples pobrinula se grupa New Melody pa je fešta, na zadovoljstvo mještana i njihovih gostiju,  trajalo da kasno u noć.

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art