SAND IN TAUFERS 2016.

Kao i svake godine, donosimo izvješće Mirka Rinaldisa iz MRK 28. april sa njihovog već tradicionalnog puta na veliki rukometni turnir mladih

 

SAND IN TAUFERS 01.07.-03.07.2016.

 

Kao i svake godine Muški rukometni klub „28.april“ završava svoju rukometnu sezonu turnirom u Italiji nadomak Brunicu u mjestašcu Sand in Taufers. Ove je godine naš klub nastupio u tri kategorije i to do U18,U14 i U12 na turniru na kojem je bilo ukupno 142 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji u 8 kategorija. Dečki su opravdali odlazak na turnir i u ukupno 18 utakmica ostvarili 13 pobjeda , 2 nerješena rezultata i 3 poraza. Ali krenimo redom.

U12 muški

Ovo je u biti bilo njihovo prvo iskustvo odlaska od kuće bez roditelja i možemo samo pohvaliti sve dečke koji su nastupili. U 5 nastupa ostvarili su 3 pobjede, 1 nerješen rezultat i 1 poraz što je u konkurenciji 22 ekipe bilo dovoljno za odlično 5 mjesto. Nastupili su Bernobić Diego, Arian Gasparini, Karlo Stopić, Lovro Dekleva, Roko Koraca , Marko Đuranec, Raul Pol Vanja, Gabrijel Ivičić, Leni Ritoša i Alen Žiković, a vodila ih je trenerica Martina Bačić.

U14 muški

Iako su ovu sezonu odigrali malo lošije radi odlaska nekoliko igrača možemo reći da su i oni bili odlični. U grupi su se do zadnjeg kola borili za polufinale, ali nakon poraza od Linza (Austrija) ostali su na drugom mjestu. U ukupnom poretku od 26 ekipa bili su također 5., a u 6 utakmica ostvarili su 5 pobjeda i samo jedan poraz. Nastupili su Bernobić Diego, Raul Pol Vanja, Lovro Dekleva, Antonio Ružić, Antonio Bernobić, Thomas Bratović, David Modrić, Jan Štifanić, Pietro Ćosić, Dominik Kocijančić,Cristofer Bravar a vodio ih je Robert Habek.

U18 muški

Nakon što su većina njih odigrala prvu sezonu u seniorskoj konkurenciji i osvojili odlično 2. mjesto u IV Hrvatskoj rukometnoj ligi za nagradu su otišli u Italiju. Iako su bili jedna od najmlađih ekipa , jer igrali su rođeni 1998. godine i mlađi, a mi smo imali samo jednog takvog,  dok su ostali bili i 3 do godine mlađi,srčano su se borili i na kraju osvojili odlično 3.mjesto. Odigrali su ukupno 7 utakmica, 5pobjeda, 1 nerješeno i 1 poraz, a jedini poraz doživjeli su od kasnijeg pobjednika turnira.Nastupili su : Erik Diklić, Loris Fatorić, Roberto Bernobić, Maverick Bratović, Kevin Ružić, Gregor Brčić, Toni Fabris, Entoni Korlević, Karlo Žiković, Antonio Ružić i Antonio Bernobić, sa trenerom Robertom Habekom.

Ipak iako su bitni rezultate je zasjenilo zajedništo svih naših dečki. Zdušno su bodrili mlađi starije i stariji mlađe a ono što smo doživjeli mi stariji koji smo bili u njihovoj pratnji teško je opisati. Pazili su jedni na druge , zabavljali se i uživali. Bilo je stvarno gušt biti sa njima. Zahvaljujemo se i roditeljima koji su dečkima priredili doček, a koliko su se svi oni zbližili pokazuje i podatak da nitko od djece nije imao namjeru otići kući iako je ponoć već davno bila prošla.

Još jednom hvala svoj djeci, roditeljima, sponzorima, trenerima i upravi kluba što su omogućili ovaj izlet.

Kako je bilo lijepo pogledajte u nekoliko slika.

                                                                                   MRK 28.april

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art