U Labincima proslavljen Sveti Ivan

Tradicionalna proslava Svetog Ivana u Labincima započela je u jutarnjim satima kada je održana Sveta misa sa procesijom. Od 19,00  sati započeo je kulturno umjetnički program na ulici ispred sjedišta Zajednice Talijana Labinci, koja je uz Općinu Kaštelir-Labinci bila organizator proslave.

U kulturno umjetničkom programu sudjelovale su sve aktivne grupe  Zajednice Talijana Labinci. Program je  započeo nastupom Limene glazbe Kaštelir-Labinci koja je odsvirala više kompozicija pod ravnanjem Elvisa Soldatića.

Nakon limene glazbe nastupile su plesne skupine djevojčica Zajednice Talijana. Prva je nastupila starija grupa-Sweet dreams sa koreografijom Yellow, a zatim mlađa grupa-Leptirići sa koreografijom Uspavani lavići. Koreografije je pripremila voditeljica Elisabeth Wertheim.

U nastavku programa nastupio je mali zbor mladih Zajednice Talijana Labinci pod ravnanjem Diane Bernobić Sirotić, nakon čega su solo nastupe imale mini pjevačice Demi Bravar i Stephani Bernobić.

Nekoliko pjesama otpjevala je i vokalna etno skupina Zajednice Talijana Labinci Nigrignanum pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić.

Kulturni dio programa završio je otvaranjem izložbe radova tečaja dekorativnih tehnika koji se u prethodna četiri mjeseca održavao u Zajednici u Labincima pod vodstvom Ester Diklić.

Po otvaranju izložbe nastavljen je zabavno muzički program, a organizatori su za sve prisutne osigurali jelo i piće.

Uz odličnu zabavu grupe ''Malvazija band'' fešta je potrajala do kasno u noć.

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art