Održano tradicionalno druženje na Vrbanovici

Prekrasno vrijeme svakako je doprinijelo ugodnoj atmosferi na tradicionalnom druženju  na Vrbanovici koje su ove godine organizirali općina Kaštelir-Labinci, Savez antifašističkih boraca i antifašista poreštine  i Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Poreč. Svečano druženje su otvorili Limena glazba Kaštelir-Labinci odsviravši himnu Republike Hrvatske i himnu Istarske Županije, a VES ZT Labinci , Nigrignanum, otpjevavši pjesmu ''Draga nam je zemlja'' .

Nakon uvodnih riječi o značaju i povijesti ovog spomen područja na Vrbanovici, skup je pozdravio i poželio dobrodošlicu  načelnik općine Kaštelir-Labinci Enio Jugovac. Prisutnima su se zatim obratili predsjednik SABA poreštine Božo Štifanić  te župan Istarske Županije Valter Flego, a na spomenik palog borca Viktora Labinca položeno je cvijeće.

Nakon govora VES Nigrignanum otpjevala je nekoliko prigodnih skladbi. Po završetku ovog kratkog kulturno umjetničkog programa podijeljen je tradicionalni ''fažol'' .

Natjecanje u gađanju glinenih golubova ove godione je okupilo čak 38 takmičara, zanimljivo je da je već drugu godinu zaredom na natjecanju sudjelovala i mlada Natali Banko iz Baderne. Pehari su podijeljeni na osnovu slijedećeg poretka:

1.Michael Tasić

2.Eni Jugovac

3.Ivan Banko

4. Đani Ritoša

5. Matija Rožar

6. Valter Legović

Natjecanje u briškuli i trešeti okupilo je isto tako zavidan broj igrača, čak 16 parova, koji su se natjecali za pršut, sir i vino.

Poredak:

1. mjesto- pršut- Fadiga Erik i Vižintin Leo  

2. mjesto –sir- Paulović Aldo i Grbac Lučano

3. mjesto-vino- Koraca Dean i Pilat Elio

 

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art