Naši rukometaši na 30.Međunarodnom rukometnom turniru u Sand in Taufers

Izvješće sa spomenutog turnira poslao nam je, kao uvijek, Mirko Rinaldis te ga u potpunosti prenosimo.

 

Od 03.07.-05.07.2015. u Sand in Taufersu (Brunico-Italia) odigran je jubilarni 30. Međunarodni rukometni turnir na kojem je nastupilo 130 ekipa sa 2000 učesnika iz Italije, Njemačke, Austrije, Švicarske , Hrvatske ,dalekog Tajvana i Indije. Mi smo na ovaj turnir otišli da nagradimo dečke koje su cijele godine trenirali. I naravno kao što se to obično desi kada se ide bez pritiska dečki su bili fantastični i nagradili nas koji smo bili sa njima. Nastupili smo u dvije najbrojnije kategorije do 16 godina(U16) gdje je bilo 25 ekipa i do 14 godina (U14)gdje je bilo 28 ekipa.

U Taufers smo stigli u petak ,smjestili se u vatrogasnom domu, bili na otvaranju turnira i oko pola noći vratili se na spavanje. Ujuto već u 6,15 buđenje, doručak i krenule su prve utakmice u 8,00 sati.Po početku se dalo naslutiti da su dečki raspoloženi za igru. Odmah dvije pobjede , a sa istim navikama nastavili tijekom cijelog dana. U međuvremenu smo bili na ruču i na večeri. Zadnja utakmica bila je oko 20,30 sati, ali time nije bilo gotovo. Po starom dobrom običaju subotom navečer igra se turnir nacija na kojem nastupaju najbolji pojedinci iz svake zemlje i to u godištima U16 i U 14 tako da ekipu Hrvatske ponosno su predstavili naši Kevin Ružić, Leonardo Beaković, Loris Fatrorić, Toni Fabris, Gregor Brčić, Denis Erić, Masimo Oklen, Jan Dmitrović i Roberto Bernobić, tri dečka iz RK Buja i dva dečka iz RK Dubeca (Zagreb), a trener je bio naš Robert Habek, te pomoćnik Sergej Martinović iz Buja.

U odličnim utakmicama naša je ekipa u polu finalu pobjedila Austriju , da bi u finalu deklasirali Njemce 12:7.Naravno usljedila je velika fešta .

Nakon nakon turnira nacija zasluženo tuširanje te zajedničko druženja u diskoteci na igralištu do 00,30. sati.

U nedjelju opet buđenje u 6,15 sati , u 8,00 nove utakmice i to kakve utakmice. I jedna i druga ekipa imala je direktne susrete za osvajanje 1.mjesta u grupi, kako bi se mogli plasirati u polufinale. U jednoj od najboljih utakmica turnira (to su rekli svi kojo su gledali utakmicu) dečki U-16 pobjedili su HSG Worm Mitte(Njemačka) 10:8 i plasirali se u polufinale. Isto su napravili i dečki U-14 koji su u tvrdoj utakmici pobjedili ASD Handbal Estensse (Italija) 3:2.

U popodnevnim satima polufinala i finala . Radi velike vrućine (temperatura u 18,00 sati je bila velikih 36 C) dečki su bili već pomalo umorni i nisu pokazali svoje pravo lice. Dečki U16 izgubili su u polufinalu od Njemaca SG Bruchkobel 8:6, a i U-14 su ih pratili. Oni su u jako uzbudljivoj utakmici izgubili od vrlo dobrih Tajvanaca Long Jing Elementary School 10:8.Ostala je tako borba za 3.mjesto i to u obje kategorije protiv jakih ekipa Hit Insbrucka . Naši dečki su zadnje atome snage i pobjedili u obje utakmice , U-16 9:6, a U-14 7:5.

Nastupili su u U16: Kevin Ružić, Leonardo Beaković, Loris Fatorić, Toni Fabris, Gregor Brčić, Denis Erić, Masimo Oklen, Dominik Šolar, Jan Dmitrović, Roberto Bernobić, Antonio Bernobić, Stefano Fatorić, Pietro Ćosić, Marko Brljavac i Antonio Ružić i trener Robert Habek , te ostvarili 5 pobjeda 1 nerješenu i 1 izgubljenu utakmicu.

Nastupili su u U14: Antonio Ružić, Thomas Bratović, Mateo Keleković, Dominik Kocijančić, Gregor Brčić, Denis Erić, Antonio Bernobić, Stefano Fatorić, Pietro Ćosić, Marko Brljavac, trener Robert Habek , te ostvarili 6 pobjeda , 1 nerješenu i 1 poraz.

Ili još bolje u brojkama u 2 generacije 15 utakmica 11 pobjeda 2 nerješeno i 2 poraza.

Sljedilo je proglašenje , pobjedničko slikanje, tuširanje i put doma.

Čestitamo i svim našim ekipama koje su nastupile: RK i ŽRK Buje , RK Petrinja, RK Dubec Zagreb, ŽRK Samobor i ostvarili također odlične rezultate.

E ali to nije kraj . Naravno opet nije izostala fešta na placu , prepričavanje doživljaja i opet jako malo sna jer sutra treba raditi, ali presretni kako je sve ovo prošlo neće biti teško.

Zahvaljujemo svim dečkima na vrhunskom ponašanju ova tri dana stvarno su bili fantastični, trenerima na vođenju ekipa, Elvisu Bernobiću, Valteru Ružiću, Alfredu Cossetu na podršku sa tribina, te svim roditeljima i preostalim članovima kluba koji su nas dočekali na placu u kasnim večernjim satima.

A sada zasluženi odmor. 

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art