Otvorili smo Kuću Djeda Mraza

Kao po naruđbi, u vrijeme otvaranja četvrtog izdanja naše jedinstvene Kuće Djeda Mraza, kiša je stala na dva sata. Ulica se napunila dječjim glasovima i svi smo zaboravili na brige. 

Otvaranju su, osim djece i roditelja prisustvovali Enio Jugovac, načelnik i Mirela Gašparini, donačelnica općine Kaštelir-Labinci te predsjednik izvršnog odbora Talijanske Unije gosp. Maurizio Tremul.

Nekoliko riječi o ovom zahtjevnom projektu, u kojem će ove godine sudjelovati 41 volonter u 37 različitih događanja, rekla je predjednica udruge Kreativne kaštelirke - KREKE koja ove godine vodi cjelokupan projekt. Projekt će se provoditi uz podršku općine i TZ Kaštelir-Labinci pod pokroviteljstvom ureda župana Istarske županije i financijsku i materijalnu pomoć donatora. 

Okupljene je zatim pozdravio načelnik općine, nakon čega je održan kulturno umjetnički program u kojem su sudjelovala djeca DV Radost - područni vrtić Kaštelir, DV Crvenkapica iz Poreča, Zbor osnovne škole Višnjan (djeca iz Višnjana, Vižinade i Kaštelira) te VES Nigrignanum ZT Labinci.

Po završetku programa djeca su svoje čizme objesila u sobi Djeda Mraza gdje će sutra stići Sveti Nikola.

 

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art