VES Nigrignanum nastupila u Ljubljani

Naša VES Nigrignanum, koja djeluje pri Zajednici Talijana Labinci, nastupila je 30.9.2014. g. u Ljubljani na 14. Slovenskom festivalu za treću životnu dob. Festival se održavao u Cankarjevom domu u centru Ljubljane, trajao je tri dana i okupio je jako veliki broj izlagača, posjetilaca i izvođača. Festival se održavao u tri etaže, a sastojao se od stručnog, obrazovnog i kulturnog programa.  Nastupi velikog broja folklornih, dramskih, plesnih i pjevačkih grupa odvijali su se na dvije, za ovu priliku postavljene pozornice. Otvorena pozornica u velikoj prijemnoj dvorani i manja međugeneracijska u donjoj etaži.

Naša je vokalna etno skupina, pod vodstvom Diane Bernobić, nastupila na otvorenoj pozornici velike prijemne dvorane sa programom ''Istra u srcu''. Repertoar se sastojao od tradicionalnih istarskih pjesama na hrvatskom i talijanskom jeziku te jedne, za ovu priliku pripremljene, slovenske pjesme. Nakon toga su na međugeneracijskoj pozornici naši pjevači, zajedno sa dvije prijateljske slovenske pjevačke skupine, kojima je uručen prigodni poklon , ponovno zapjevali slovensku narodnu pjesmu ''Dekle je po vodo šlo''.

Prekrasno vrijeme pratilo je našu grupu cijeli dan, bio je to lijep izlet i odlično druženje sa prijateljima članovima muške pjevačke skupine ''Kerlci'' i ženske pjevačke skupine ''Cintare''.

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art