Na Vrbanovici održan prvi Memorijalno turnir '' Denis Tasić'' u gađanju letećih meta- disciplina ''Trap''

Na inicijativu kaštelirskih entuzijasta obnovljena je streljana na Vrbanovici koja je sagrađena 1985. godine. Danas, prilikom njena otvaranja održan je prvi memorijalni turnir u gađanju letećih meta - disciplina trap, posvećen prošle godine preminulom Denisu Tasiću. Sva događanja održana su u okviru ovogodišnje Kuzminje, fešte lokalnih zaštitnika Sv.Kuzme i Damjana.

Okupljanje na Vrbanovici je započelo već u 11,00 sati. U 12,00 sati načelnik Općine Kaštelir-Labinci, Enio Jugovac,  pozdravio je prisutne prigodnim govorom te zahvalio svima koji su pridonijeli i nesebično pomogli novčanim donacijama ili osobnim zalaganjem i radom kako bi se streljana obnovila, a to su:  Općina Kaštelir-Labinci, Elektromaterijal Kocijančić, Marservis, Restoran Toni, Languzina, DVD Grom, CISS, Konoba Štacijon, Moreno Kocijančić,  Vinoartis, Laguna Novigrad, Općina Tar- Vabriga, TZ Kaštelir-Labinci, Supermarket ISS, Cotton Club, Villa Rita, La Kabana, Šolar Edi, Ribarnica Poseidon, Taxi Legović, Legovina, Imoka, Ritoša trgovine, L.U. Fazan Kaštelir-Vižinada, Istarska Kapljica, ako je netko izostavljen nije bilo namjerno. Traku nove streljane presjekao je mladi Kevin Ružić, a prvi je na obnovljenoj streljani zapucao najstariji prisutni lovac Franko Kocijančić. Nakon njega izredalo se na streljani 40 natjecatelja iz lovačkih društava iz općina Kaštelir-Labinci, Vižinada, Tar-Vabriga, Višnjan, Poreč i ostalih lovačkih društava Istarske županije. Natjecanje je održano u odličnoj prijateljskoj atmosferi.

Finalisti natjecanja su bili:

  1. Mihael Tasić 23 boda
  2. Valter Legović 21 bod
  3. Đino Bernobić 20 bodova
  4. Mirko Bernobić 20 bodova
  5. Dragan Ružić 19 bodova
  6. Zoran Radojković 19 bodova

Konačni poredak natjecanja je bio slijedeći :

  1. Mihael Tasić
  2. Mirko Bernobić
  3. Zoran Radojković

Natjecateljima su podijeljeni pehari i veliki prijelazni pehar koji je ove godine pripao baš ocu preminulog Denisa u čiju se čast i organizirao ovaj turnir.

Nakon natjecanja za sve je prisutne organiziran domjenak, a druženje uz muziku trajalo je do kasnih večernjih sati.

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art