Kamion grampera obradovao mještane malog mjesta Strošinci pored Gunje

Nakon kaštelirske Gramperijade na kojoj su se sakupljale donacije od prodatih jela od grampera, ali i drugih akcija (grampermasaže, kotizacije za Grampertour), mještani su grampere  za donaciju donosili u Turističku zajednicu Kaštelir-Labinci.

Osim grampera našlo se tu i posteljine, odjeće i obuće te nešto hrane za djecu i povrća.

Akciji se priključila i Likovna udruga Poreč koja je svoju tradicionalnu izložbu Mediteran posvetila Slavoniji te prodavala radove svojih članova po simboličnim cijenama. Prodajom je prikupljeno 4.000,00 kn kojim se kupilo 2280 kg krumpira. Krumpir je za ovu priliku po vrlo povoljnoj cijeni dobavio gosp. Pastorčić iz poduzeća Filius doo, Antonci.

Krumpir LUP-a je zajedno sa kaštelirskim gramperima i svim ostalim sakupljenim  materijalom u četvrtak 21.8.2014.g. u večernjim satima ukrcan u kamion koji je u petak rano ujutro krenuo za Strošince. Ukrcavanje na Placu u danu kada se održava sajam lokalnih proizvoda pod nazivom ''Četvrtak sa nama'' bila je prilika da se kaštelirci druže i vesele uspješno obavljenom poslu. Bilo je tu kolača, pića i muzike uz još neke razloge za slavlje.  Osim djelatnika Općine i TZ Kaštelir-Labinci, te predsjednice Likovne udruge Poreč, okupili su se i pomagali članovi DVD Grom i  ostali mještani.

Ukupno je ukrcano preko 5,5 tona krumpira i nešto drugog povrća, te posteljine, odjeće, obuće i hrane za djecu.

Porečki Crveni križ donirao je krumpira i luka te dobavio dozvole za besplatnu cestarinu za Hrvatske autoceste.

Općina i Turistička zajednica Kaštelir-Labinci financirale su troškove prevoza, a Nevenka Kocijančić – voditeljica TZ osobno je pratila donaciju.

U Strošince je kamion stigao već oko  11,30 sati, a dočekao ih je gosp. Josip Gego iz kriznog štaba. Slavonska gostoljubivost započela je marendom, a nastavljena roštiljadom poslije iskrcaja kamiona.

Krumpir je uz pomoć mještana, koji su za čas stigli, iskrcan u skladištu Hrvatskih šuma, a ostalo u mjesnoj župi. Očita je povezanost i složnost mještana ovog malog mjesta koji su, uz pomoć vanjskih čimbenika, već sanirali veliki dio zgrada.

Opaska Nevenke Kocijančić je da selo izgleda kao da ga je netko ''mini vošem'' oprao. Sve je čisto i uredno, osim zgrada koje još nisu sređene.

Predstavnici mjesta bili su ugodno iznenađeni i zahvalni na akciji, a nije isključena daljnja suradnja naših malih mjesta.

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art