''Kašeta gramperi za Slavoniju''

Za nekoliko dana bliži se epilog  akcije ''Kašeta gramperi za Slavoniju'' koja je organizirana u okviru kaštelirske Gramerijade 2014.godine.

Akcija objedinjuje više inicijativa, naime, u Turističkoj zajednici prikupljala se pomoć u hrani, odjeći i obući još prije Gramperijade.  Tijekom fešte posvećene krumpiru, sva su se internacionalna i domaća jela od krumpira, koja su gosti i domaćini spremili, mogla probati uz simboličnu donaciju.  Od ove i ostalih  donacija je naknadno kupljen  krumpir  te je isti dodan krumpiru kojeg su mještani donosili za Slavoniju.

Budući je akcija namijenjena isključivo malom mjestu Strošinci u Slavoniji, akciji se pridružila i Likovna udruga Poreč koja je novcem od prodaje radova sa izložbe ''Mediteran '', a to je 3.990,00kn  kupila još 2280 kg krumpira.

Sve prikupljeno se u četvrtak, 21.8.2014.godine u 19,00 sati ukrcava u kamion na Placu u Kašteliru. Kamion će u pratnji voditeljice TZ krenuti put Strošinaca u 05,00 sati ujutro u petak, 22.8.2014. Troškove prevoza snose Općina i TZ Kaštelir-Labinci dok je Crveni križ iz Poreča ishodovao besplatne cestarine.

Svi oni koji  još uvijek žele pomoći mogu do četvrtka u Turističku zajednicu Kaštelir-Labinci donijeti isključivo krumpire ili voće i povrće jer mjesta u kamionu ima još. Najkasniji termin za donošenje je četvrtak, 21.8.2014.g u 19,00 sati kada se vrši ukrcaj kamiona.

Tel. TZ Kaštelir-Labinci za info. 052 463 140

E.D.

 

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art