Gramperijada 2014

Ovogodišnja GRAMPERIJADA je, osim sportske i zabavne, imala i humanitarnu notu. Već se pri najavi ove lokalne manifestacije posvećene gramperu ( krumpiru) pozivalo na donaciju kašete grampera za poplavljeno selo Strošinci kojem je humanitarna akcija posvećena.

Već je u petak održan turnir u stolnom tenisu sa rezultatima:

VETERANI:

1.Majs Željko-  Poreč

2.Jajčević Ante - Poreč

3.Mihić Boško- Poreč

OMLADINCI:

1.Brčić Petar - Kaštelir

2.Šušljik Mateo - Poreč

3.Cossetto Denise-  Kaštelir

Dodijeljeni su pehari za 1.,2. I 3. Mjesto

Održan je i malonogometni turnir roditelja i djece, djeca su primila medalje, a roditelji zahvalnice za sudjelovanje. Poredak je bio slijedeći:

VRTIĆ – MAME ,  9:6

Predtakmičari do 11g. MAME – TATE , 1:0

PIONIRI – TATE , 5:1

Tradicionalni turnir ''Briškula i trešete'' okupio je ljubitelje ove kartaške igre, a ostvareni su slijedeći rezultati  i nagrade:

1. Skok Silvano        Nagrada:Pehar + 2 X 0,5 Pršuta

    Albert Ipša

2. Vojvoda Elio        Nagrada : Pehar + 2 X 0,5 Panceta

    Ritoša Mario

3. Ventin                   Nagrada:Pehar + 2 X  Sir

    Mario Diklić           

Na izložbi grampera su zabilježeni slijedeći rezultati:

Najveći gramper

1.Matković Filip  940 gr.

2.Legović Gracijela  890 gr.

3.Fameja Ventin   870 gr.

Najčudniji gramper

1.Andy Legović         

 Jutarnja biciklistička utrka VII ISTRA MTB Grampertour od 18,6 km završila je slijedećim poretkom:

  1. Ivan Guli
  2. Paolo Baldaš
  3. Moreno Koraca

Naplaćena simbolična kotizacija od ukupno 95,00 kn namijenjena je poplavljenima kao i druge akcije na ovoj gramperijadi.

Održana je i biciklistička utrka ISTRA MTB MINI za djecu od 3 do 8 godina u dužini od 4 km, tu su svi bili pobjednici i dobili medalje i sladolede. Najmlađi učesnik Mario Radljević - 3 godine.

U parku do Placa, Vanja je izvodila grampermasažu i cijeli dobiveni iznos od 455,00 kn donirala za poplavljene Strošince.

Lokalni proizvođači izložili su svoje autohtone proizvode uz prostoriju gdje je bilo izloženo suđe u kojima su naši stari kuhali grampere.

Pored starih špakera na drva na kojima su se frigali gramperi po domaću, bila su i već uobičajena međunarodna jela od grampera koja su donijeli naši turisti i nastanjeni stranci.  Za kušanje jela od grampera sakupljeno je donacija u iznosu od 2.770,00 kn.

Limena glazba KUD-a Kaštelir-Labinci, pod ravnanjem maestra Elvisa Soldatića, odsvirala je gotovo pola sata svog repertoara, nakon čega je VES Nigrignanum održala svoj dio koncerta koji je započeo pjesmom posvećenom Slavoniji.   

Dolaskom pjevača Serđa Valića sa duom Magnolija, Plac je postao veliki plesnjak gdje se plesalo sve do kasnih sati u odličnoj atmosferi ovog  svestranog zabavljača.

O ishodu cijele akcije kojom se želi pomoći malom poplavljenom mjestu Strošinci, izvijestiti ćemo naknadno po ukupnim rezultatima.

U nastavku objavljujemo još dvije galerije fotki sa Gramperijade.

E.D.

 
 
 
 
 

 

 

          
       
         
 


Copyright: Općina Kaštelir Labinci, Izrada: Studio web art